25 Ekim 2012 Perşembe

Palamut tuzlama nasıl yapılır ?

Bu sayfaya geldiğine göre canın güzelbir yemek çekti ve aklında da palamut tuzlama var dimi :) Damağının tadını biliyor muşsun ;)

Şimdi geleyim palamut tuzlama nasıl yapılır konusuna. Palamut tuzlama yapmak için öncelikle palamutlarınızı ayıklayın; palamut'un başı kesip alın , gövdeyi isteğe göre ikiye yada dörde kesin . Orta kılçığındaki kanı şiş batırarak çıkarın , iyice o kanı temizleyin ve süzün. Hatta balık dilimlerini üç gün tuzlu suda bekletirseniz kanı iyice çıkacaktır. Kalın tuzu yıkayın ve bir kavonuzun dibine bir miktaar bu kalın tuzdan koyun , üstünede palamut dilimi koyun ve dilimin üstü aynı şekilde tuz ile kapat bu işlemi tekrarla. Yani tuz-balık-tuz-balık-tuz... gibi . İyicede bastırın balık tuz arası hava olmasın ve en üstünüde tuz katmanı kapasın. En üstede karabiber tanesi ve defne yaprağı koyup kapağı sıkıca kapatın. Palamut tuzlamanız şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bi Güzellikte Sen Kat...